Dengang jeg havde en utæt lejlighed

11. maj 2022 Slået fra Af psadmin

Jeg havde en meget utæt lejlighed, hvor jeg frøs dag og nat. Ja, jag havde knap noget livskvalitet, da der var så koldt. Jeg kunne hverken have gæster eller familie på besøg, da jeg ikke kunne være bekendt at invitere dem op i så kold en lejlighed, som min var. Det medførte, at jeg kontaktede min udlejer. Det første, min udlejer gjorde, var at lave en blowerdoor test. Han tog en stor ventilator med ind og stillede den op i døråbningen, tændte den og holdt øje med døren. Ventilatoren blæste luft ud af lejligheden, og udlejeren kunne se, hvor alle utæthederne var. Nogle af dem var nemme at reparere, f.eks. tætning omkring vinduerne. Andre var mere vanskelige, som f.eks. at reparere revnerne i væggene. Men takket være blowerdoor testen kunne min udlejer finde og udbedre alle utæthederne, og min lejlighed blev meget mere komfortabel derefter. Ja, det var nærmest som en helt ny lejlighed, da jeg nu kunne nyde den og ikke bare fryse hele tiden.

Det medførte også, at min husleje blev sat lidt ned, da det ikke havde været fair med alle de penge, som jeg betalte til varme. Nu er min varmeregning heldigvis meget lavere og det er endda bedre for miljøet. Det gør mig glad, at jeg ikke længere har et højt CO2-udslip.

Jeg kunne endda blive i lejligheden, da testen blev udført , da det ikke tog lang tid, og der var ingen skader på ejendommen. Min ven og nabo måtte dog forlade lejligheden, da han har astma. Så hvis du har astma, er det bedst at forlade ejendommen under blowerdoor testen.

Blowerdoor test om sommeren

Blowerdoor testen er også nyttig om sommeren. Om sommeren vil du gerne holde den kølige luft inde og den varme luft ude. Ved at lave en blowerdoor test kan du finde ud af, hvor alle utæthederne er, så du kan tætne dem og holde den kølige luft inde. Dette vil få dit klimaanlæg til at arbejde mere effektivt og spare dig penge på din energiregning. Det er en win-win!

Det er nemt at lave en blowerdoor test, og det er noget, alle bør gøre ved deres hjem, uanset om de er udlejer eller lejer. Hvis du er udlejer, er det vigtigt at foretage en blowerdoor test, inden du udlejer din ejendom. På denne måde kan du være sikker på, at din lejer ikke bliver utilfreds med ejendommen.