Kugledyne til junior: Den interne viden om kugler

Kugledyne til junior: Den interne viden om kugler

9. september 2021 Slået fra Af psadmin

En Kugledyne til junior er en fantastisk måde at give dit barn det perfekte sovemiljø. Den er fremstillet af 100 % bæredygtige, kemikaliefri, allergivenlige og økologiske naturfibre, som er ideelle til følsom hud og allergier

Kugler er blevet brugt i sengetøj siden oldtiden, fordi det var et af de blødeste materialer, der var til rådighed på det tidspunkt. Men nu ved vi, at kugler også har mange andre fordele: dets fiberstruktur skaber mindre hindringer under søvnen end syntetiske materialer, det er en fremragende isolator mod varmetab, og det absorberer ikke fugt som bomuld, så du vågner ikke op med en klam eller fugtig fornemmelse.

Kugler er det bløde, fluffy dun, der findes i et silkebomuldstræ.

Silkebomuldstræet, Ceiba pentandra, kan blive over 30 meter højt. Det er et af de højeste træer i verden, og dets højde bidrager til dets evne til at skabe et levested for mange forskellige dyrearter. Silkebomuldstræet vokser også meget hurtigt og kan nå en højde på 100 tommer (3 fod) på fem år

Silkebomuldstræet forekommer hovedsageligt i Asien, hvor det menes at stamme fra det sydlige Indien og Sri Lanka. Træets naturlige udbredelsesområde er begrænset af temperaturer på under -7 grader Celsius

De mest kendte kugler stammer fra kugletræet, som er hjemmehørende på Filippinerne. Det har været udnyttet kommercielt i mere end 400 år

Det er allergivenligt og åndbart

Ud over at være 100 % bæredygtig, kemikaliefri, allergivenlig og økologisk er kugler også åndbar. Det betyder, at den tillader fri passage af luft under søvnen. Den frie luftpassage i sengematerialer er vigtig for personer, der er allergiske over for husstøvmider eller er følsomme over for luftbårne allergener. Det anbefales at bruge en dyne med kugler, hvis du er bekymret for allergier eller har problemer med luftvejene.

De rene kuglefibre kan fremstilles i forskellige former. Det er f.eks. muligt at fremstille puder fyldt med kulgefibre eller dyner fyldt med enten vatkugler, der er gennemvædet af kuglevæske, eller med det fluff, der fremkommer ved tørring af størknet kuglevæske.

Den naturlige fiber er blevet brugt i sengetøj i århundreder

Kugler har været brugt til sengetøj siden oldtiden. Tidligere blev kugler undertiden blandet med andre materialer til madrasser og puder, fordi det ikke altid var tilgængeligt som et rent produkt.

Mange mennesker vælger dyner af naturfibre til børn, fordi de er kemikaliefri (og derfor allergivenlige).De er også holdbare og nemme at rengøre.

Kugler menes at være blevet udnyttet kommercielt for første gang for omkring 400 år siden. Det gamle navn for kugler var “silkebomuldstræ”

Det har taget hundreder af år at perfektionere processen med at udvinde kuglefibrene fra træet. I dag bevarer udvindingsprocessen også silkebomuldstræernes sundhed.